Nowa folia Stella pack wyróżnia się na rynku podwyższoną grubością. Dzięki temu jest wyjątkowo wytrzymała i odporna na rozerwanie. Folia do pieczenia i grillowania Stella pack jest także żaroodporna i posiada wyróżniające na rynku właściwości izolacyjne.
Poza grillowaniem folia może służyć do pieczenia, pakowania, przechowywania i zamrażania żywności.
Folia sprzedawana jest w opakowaniach promocyjnych z przyprawą do karkówki marki Prymat w prezencie. Folię w promocyjnych opakowaniach z przyprawą poleca Robert Sowa - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994 roku, oraz kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej (uczestnik mistrzostw świata w Korei w 2002 roku).
Folia do pieczenia i grillowania Stella pack ma długość 8 m i szerokość 37 cm. Szerokość folii jest dostosowana do rozmiaru piekarnika, ale jednocześnie arkusz folii można dowolnie formować. Rolka zapakowana w wygodny box. Cena nowej folii to: ok. 9 zł netto. Do sklepów trafiła w połowie kwietnia 2009 r.
(MN)
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...