Jak do tej pory na fałszerzy żywności nie było odpowiedniej kary. Podając nieprawdziwe dane na opakowaniach, lub przekłamując skład produktu zarabiali oni krocie, a klienci byli cały czas nieświadomi co tak naprawdę spożywają.
Natomiast nowelizacja ustawy to zmieni. Dane producentów żywności, która jest oszukana zostaną podane do wiadomości publicznej, co powinno być skutecznym narzędziem w walce z nimi.
(MN)
28.04.2009
Polska Izba Handlu z zaniepokojeniem przygląda się...
Niemal co 3. przedsiębiorca w Polsce prognozuje pogorszenie...
Firma Mars Polska po raz kolejny została wyróżniona za swoje...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...
Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy...
W odpowiedzi na postulaty organizacji pracodawców i związków...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...