Crème Brûlée to delikatny, waniliowo-jajeczny krem podawany pod warstwą karmelizowanego cukru. Nowy produkt należy do kategorii deserów premium.
Stanowi on doskonałą propozycję pysznego, słodkiego deseru. Nazwa smakołyku pochodzi z języka francuskiego i dosłownie oznacza „krem palony".
Oferowany przez NESTLÉ Professional nowy produkt dla rynku gastronomicznego to Crème Brûlée - baza do przygotowania dwóch wyjątkowych deserów: Crème Brûlée oraz Crème Caramel. Do ich przyrządzenia wystarczy jedynie zagotować mleko i śmietankę, do tego dodać odmierzoną ilość produktu i całość odstawić do schłodzenia. Atrakcyjny deser otrzymujemy nie tylko łatwo, ale i bardzo szybko, co stanowi niewątpliwie dodatkowe zalety produktu.
Zgodnie ze strategią Nestlé dotyczącą umieszczania informacji żywieniowych na opakowaniach gastronomicznych, na tyle opakowania Crème Brûlée znajduje się KOMPAS ŻYWIENIOWY®. Zawiera on informacje o wartościach odżywczych produktu, a także porady dotyczące żywienia i zdrowego stylu życia, które pomagają w komponowaniu prawidłowo zbilansowanej diety.
(MN)
Nowy produkt dostępny jest w opakowaniach o wielkości 6 x 1,3 kg, a jego sugerowana cena opakowania jednostkowego wynosi ok. 30zł. Wydajność opakowania: 10 kg gotowego produktu = 100 porcji po 100 g. Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy.
tagi: creme , brulee , nestle ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...