Nowości

Crème Brûlée NESTLÉ– paryski powiew słodyczy

Środa, 22 kwietnia 2009
Crème Brûlée to jeden z najbardziej znanych na świecie deserów. Po raz pierwszy opisany został w książce kucharskiej François Massialota w 1691 roku. Teraz ten oryginalny, francuski deser jest dostępny w ofercie NESTLÉ Professional.

Crème Brûlée to delikatny, waniliowo-jajeczny krem podawany pod warstwą karmelizowanego cukru. Nowy produkt należy do kategorii deserów premium.

 

Stanowi on doskonałą propozycję pysznego, słodkiego deseru. Nazwa smakołyku pochodzi z języka francuskiego i dosłownie oznacza „krem palony".

                                                                                         

Oferowany przez NESTLÉ Professional nowy produkt dla rynku gastronomicznego to Crème Brûlée - baza do przygotowania dwóch wyjątkowych deserów: Crème Brûlée oraz Crème Caramel. Do ich przyrządzenia wystarczy jedynie zagotować mleko i śmietankę, do tego dodać odmierzoną ilość produktu i całość odstawić do schłodzenia. Atrakcyjny deser otrzymujemy nie tylko łatwo, ale i bardzo szybko, co stanowi niewątpliwie dodatkowe zalety produktu.

 

Zgodnie ze strategią Nestlé dotyczącą umieszczania informacji żywieniowych na opakowaniach gastronomicznych, na tyle opakowania Crème Brûlée znajduje się KOMPAS ŻYWIENIOWY®. Zawiera on informacje o wartościach odżywczych produktu, a także porady dotyczące żywienia i zdrowego stylu życia, które pomagają w komponowaniu prawidłowo zbilansowanej diety.

 

(MN)

Nowy produkt dostępny jest w opakowaniach o wielkości 6 x 1,3 kg, a jego sugerowana cena opakowania jednostkowego wynosi ok. 30zł. Wydajność opakowania: 10 kg gotowego produktu = 100 porcji po 100 g. Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

tagi: creme , brulee , nestle ,