Nowości

Nowe smaki salami w ofercie Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka

Piątek, 17 kwietnia 2009
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka" powiększają portfolio produktów o nowe rodzaje salami - z białym pieprzem, z gorczycą i kminkiem, w pomidorach, bankietowe oraz salami węgierskie.

Smakosze jednej z najszlachetniejszych i najpopularniejszej z kiełbas mają do wyboru nowe smaki salami. Wszystkie rodzaje wyprodukowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego
z dodatkiem kardamonu oraz pieprzu naturalnego.

 

Salami z białym pieprzem charakteryzuje się delikatnym, lekko czosnkowym smakiem
z widocznymi ziarnami białego pieprzu. Krajem pochodzenia tego rodzaju salami są Włochy, okolice Parmy.

 

Salami z gorczycą i kminkiem to zgrany duet dominującego smaku gorczycy oraz delikatnego smaku kminku, który jednocześnie poprawia trawienie. Gorczyca nadaje tej suchej, wędzonej kiełbasie bardzo ciekawy bukiet smakowy.

 

Salami w pomidorach to ciekawa propozycja dla wielbicieli włoskiej i jednocześnie zdrowej kuchni. Zawarty w pomidorach likopen (przeciwutleniacz) posiada właściwości chroniące organizm przed licznymi chorobami.

 

Salami bankietowe to idealna przystawka na eleganckie spotkania i koktajle. Dojrzewające salami o specyficznym, unikalnym smaku i zapachu. Najwyższą jakość uzyskano poprzez dobór wysokogatunkowych mięs i kilkutygodniowy proces dojrzewania.

 

Salami węgierskie to kontrpropozycja dla włoskiego salami. Salami węgierskie z Pekpolu pachnie i smakuje czosnkiem. W kiełbasie znajdziemy delikatne nuty cebuli i papryki.

 

Rodzaj i wielkość opakowania: woreczki perforowane, waga ok. 2,2 kg.

 

Sugerowana cena: 23 zł

 

tagi: Pekpol , Ostrołęka ,