Francuskie smaki d'aucy to specjalnie przygotowana linia warzyw. Obejmuje ona super cienką fasolkę szparagową extra fine, mieszankę super cienkiej fasolki extra fine z marchewką w plastrach oraz mieszankę żółtej i zielonej fasolki szparagowej. Fasolka extra fine, której delikatny smak jest ceniony zwłaszcza w kuchni francuskiej, jest nowością na polskim rynku w kategorii warzyw apertyzowanych.
Słodka i krucha fasolka szparagowa d'aucy w trzech kompozycjach smakowych sprawdza się świetnie jako dodatek do dań głównych oraz składnik wyrafinowanych posiłków. Oprócz walorów kulinarnych produkty d'aucy z linii Francuskie smaki mają także liczne walory zdrowotne wspomagające m.in. funkcjonowanie układu pokarmowego czy proces przemiany materii. Niska wartość energetyczna, a także niska zawartość tłuszczy sprawiają, iż trzy nowe produkty d'aucy zainteresują osoby dbające o linię.
Produkty z linii Francuskie smaki oferowane są w puszkach 400g, w cenach: fasolka szparagowa extra fine - ok. 3,60 zł, fasolka szparagowa żółta i zielona - ok. 3,10 zł, fasolka szparagowa z marchewką extra fine - ok. 3,60 zł za opakowanie. Od marca 2009 r. są dostępne w sklepach. Wszystkie puszki d'aucy są zaopatrzone w system łatwego otwierania.
Doskonała jakość i walory zdrowotne to cechy jakimi charakteryzują się wszystkie produkty marki d'aucy. W przypadku warzyw w puszkach gwarantowane są one przez wysokie standardy procesu produkcji. Zaraz po zbiorach warzywa poddawane są dokładnej selekcji i obróbce wstępnej (mycie, krojenie), a następnie blanszowane w wodzie lub na parze, co utrwala ich świeży kolor i usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Po umieszczeniu warzyw w puszkach zalewane są one wodą z dodatkiem soli, w niektórych przypadkach wzbogaconą również przyprawami. Zamknięte puszki umieszczane są w sterylizatorze, w którym trzymane są pod ciśnieniem, w temperaturze 100°C a następnie gwałtownie chłodzone. Tak przeprowadzony proces apertyzacji gwarantuje, że warzywa w puszkach od d'aucy zachowują smak świeżych warzyw, nie tracą cennych wartości odżywczych, a dodatkowo uzyskują długi okres przydatności do spożycia.
tagi: fasola , francuska , d'aucy ,
Sklepy E.Leclerc wygenerowały obroty na poziomie 3,4 mld zł...
Piętnastoosobowa reprezentacja wszystkich franczyzobiorców...
Kolejny miesiąc z rzędu spadki sprzedaży notowały...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...