- Budyń do ciast i kremów WANILIOWY SMAK –z dodatkiem mielonych lasek wanilii, podkreśli pyszny smak przygotowanych słodkości.
- Budyń do ciast i kremów ŚMIETANKOWY SMAK – idealnie sprawdzi się jako składnik kremów, nadając im odpowiednią, kremową konsystencję. Można używać go także podczas przygotowywania wypieków.
- Budyń do ciast i kremów CZEKOLADOWY SMAK – jego wyjątkowy smak to zasługa dużej zawartości ekstra ciemnego kakao – jest go aż ponad 19%! Dodając go do wypieków i kremów za każdym razem uzyskamy doskonały efekt.
- Sugerowana cena detaliczna produktu: ok. 1,29 zł
Uwielbiasz zaskakiwać swoich bliskich wyjątkowymi słodkościami? Przy przygotowywaniu wypieków i deserów postaw na doskonały efekt i sięgnij po pyszną nowość od marki WINIARY – Budynie do ciast i kremów. Nowy produkt dostępny jest w trzech lubianych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. W budyniu o smaku waniliowym znajdziemy mielone laski wanilii, a w czekoladowym extra
ciemne kakao. Niezwykła kremowa konsystencja oraz wyśmienity smak sprawiają, że nowe Budynie od marki WINIARY stają się niezastąpione przy przyrządzaniu słodkich deserów. Sprawdź sam!
Budynie do ciast i kremów WINARY to również moc słodkich inspiracji. Na każdym opakowaniu znajdziemy bowiem aż trzy sprawdzone, proste przepisy na tradycyjne budynie, wypieki i kremy budyniowe. Spróbuj ich wszystkich i przekonaj się, że efekt za każdym razem pysznie Cię zaskoczy, a pomysłów z pewnością nie zabraknie.
A może by tak przygotować tartaletki o smaku waniliowym?SkładnikiCiasto - Mąka pszenna (250g)
- Cukier puder (3 łyżki)
- Masło (150 g)
- Jajko (1 szt.)
Krem- Budyń do ciast i kremów o smaku waniliowym WINIARY (1 opak.)
- Mleko (500 ml)
- Cukier (5 łyżek)
- Mąka pszenna (1 łyżka)
- Masło (100 g)
Do przełożenia Sposób przygotowania: Będziesz potrzebować sześciu foremek o średnicy 10 cm. Do mąki dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajko. Zagniatamy do powstania gładkiego ciasta, następnie formujemy kulkę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na sześć równych części i wyklejamy ciastem foremki posmarowane masłem. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190°C. Po wystudzeniu wykładamy na spód foremek mus jabłkowy, następnie przygotowujemy krem zgodnie z przepisem z opakowania i wykładamy na tartaletki. Pychota!
Przekonaj się sam jak łatwo przygotujesz ten pyszny deser dla swoich najbliższych.
Po więcej słodkich inspiracji z wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na
www.winiary.pl