Nowość marki Warzywko to mieszanka 6 rodzajów pełnowartościowych warzyw: marchwi, pasternaku, natki pietruszki, korzenia i natki selera, pora i cebuli. Produkt ma szerokie zastosowanie w kuchni, szczególnie w przypadku przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów i dań mięsnych. Nadaje potrawom prawdziwie warzywny smak i wzbogaca je o cenne składniki odżywcze zachowane
w jarzynach podczas procesu odparowywania wody. 15 minut gotowania wystarczy aby Włoszczyzna suszona stała się miękka, a potrawa nabrała charakterystycznego smaku i wyglądu, takiego jak w przypadku korzystania ze świeżych warzyw.
Włoszczyzna suszona jest praktyczną alternatywą dla warzyw świeżych i mrożonych. Jej największą zaletą jest wygodne użytkowanie - zamiast obierania i krojenia marchewki, pietruszki czy pora wystarczy wsypać kilka łyżeczek produktu do garnka. Przechowywana w suchym, chłodnym miejscu przez długi okres nie traci walorów spożywczych i nie psuje się. Niewielkie, 100 gramowe opakowanie Włoszczyzny suszonej Warzywko zastępuje niemal 1 kg świeżych warzyw, a dodatkowo doskonale nadaje się do transportu.
100 gramowe torebki Włoszczyzny suszonej Warzywko posiadają przezroczyste okienko. Stylistyka opakowania wzorowana jest na opakowaniu przyprawy uniwersalnej tej samej marki. Projekt torebki powstał w agencji reklamowej Graf.
Produkt wytwarzany w fabryce firmy Podravka Polska w Kostrzynie nad Odrą dostępny będzie w sklepach od połowy marca 2009 roku w cenie 2,25 zł brutto za opakowanie. Sprzedaż hurtowa odbywa się w kartonach zawierających 12 sztuki opakowań pojedynczych. Jedna paleta mieści 72 kartony.
Producent: Podravka
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...