Nowości

Rozsmakuj się w tradycji

Czwartek, 12 marca 2009
Wędliny suche oraz podsuszane w tym kiełbasy mają już swoją ugruntowaną pozycję na rynku mięs i wędlin. Polacy coraz chętniej sięgają po ten rodzaj wędlin. W związku z tym półka tych produktów zaczyna rosnąć. Pojawia się coraz więcej nowych smaków, a te już istniejące zmieniają swój „image". Dzięki temu producenci ze swoimi produktami trafiają w najbardziej wyrafinowane gusta konsumentów. Wysoka jakość wędlin suchych i podsuszanych została doceniona przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego - Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2008.

Kiełbasy suche i podsuszane to produkty znane na rynku od wielu lat. Najbardziej wszechobecne jej odmiany to kiełbasa krakowska sucha, myśliwska oraz kabanosy. Szeroką ofertę asortymentową w tej kategorii posiadają Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka".

 

Kiełbasa krakowska sucha z Pekpolu - jest tradycyjną polską kiełbasą wyprodukowaną z wyselekcjonowanych kawałków chudego mięsa wieprzowego. Starannie dobrane przyprawy nadają jej charakterystyczny smak, szczególnie wyczuwalna jest nuta czosnku, kminku oraz pieprzu.

 

Kiełbasa myśliwska z linii Kurpiowska Chata - wyprodukowana jest ze starannie wyselekcjonowanych kawałków chudego mięsa wieprzowego, poddawana procesowi wędzenia w tradycyjnej wędzarni, opalanej wyłącznie drewnem, dzięki czemu posiada wspaniały smak i zapach. W smaku i zapachu wyczuwalny aromat jałowca, pieprzu oraz czosnku.

 

Kabanosy z Pekpolu - produkowane są według starej sprawdzonej receptury, z najwyższej jakości wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, poddawane długotrwałemu procesowi wędzenia i suszenia. Smakują wyśmienicie zarówno na zimno jak i na ciepło, mogą stanowić dobrą przekąskę między głównymi posiłkami.

 

Producent: Pekpol "Ostrołęka"

tagi: Pekpol ,