Nowości

Fajna babka na Wielkanoc

Czwartek, 12 marca 2009
Obowiązkowo na wielkanocnym stole musi pojawić się babka. Tak nakazuje tradycja. Drożdżowa, piaskowa, ucierana, możliwości jest sporo  - każdy ma swoją ulubioną. Jeśli zastanawiasz się jaką wybrać, sięgnij po tę, którą przygotujesz szybko i bez trudu. Nowa Babka cytrynowa Delecta to rozwiązanie w sam raz dla nowoczesnych ... tradycjonalistek!

Wystarczy odrobina miękkiej margaryny, jaja, mleko oraz opakowanie Babki cytrynowej Delecta, by uczynić za dość tradycji. Składniki trzeba zmiksować i wyłożyć do dowolnej foremki - specjalnej na baby, podłużnej keksówki lub formy na wielkanocnego baranka. Po 45 minutach pieczenia otrzymasz pyszną babkę o puszystej strukturze i cytrynowym aromacie.

 

By swojej babce nadać indywidualny charakter, sięgnij po dodatki. Do dekoracji przygotuj lukier z kroplą aromatu pomarańczowego Delecta, a wzmocnisz cytrusową nutę wypieku. Polewa o smaku mlecznej lub białej czekolady Delecta z posypką z prażonych migdałów lub orzechów nada babce piękny wygląd. Jeśli nie chcesz dodatkowo podnosić wartości kalorycznej ciasta - po prostu posyp je odrobiną cukru pudru.

                              

Sugerowana cena det.     Babka cytrynowa 350g  4,30 zł

                                         Polewa o smaku białej czekolady 100g  2,70 zł

                                         Polewa o smaku mlecznej czekolady 100g 2,70 zł

                                          Aromat pomarańczowy 10ml  1,20 z

Producent: Rieber Foods Polska S.A.

tagi: Delecta , Babka ,