Nowości

Tradycyjny smak wigilijnego kompotu

Środa, 21 grudnia 2016
Kompot z suszonych owoców nieodłącznie kojarzy się z wigilijną wieczerzą. Nie tylko doskonale gasi pragnienie, ale wspomaga również trawienie, co jest bardzo wskazane przy obfitych świątecznych posiłkach. Mając to na uwadze powinniśmy częściej korzystać z jego zdrowotnych właściwości, a nie tylko od święta.
Dzięki marce HELIO, ten zdrowy napój możemy przygotować w ciągu zaledwie kilku chwil. W ofercie polskiego producenta znalazła się mieszanka pysznych i mięsistych owoców niezbędnych do przyrządzenia tradycyjnego kompotu z suszu.

W skład mieszanki owoców HELIO wchodzą: suszone śliwki, daktyle, morele, jabłka oraz gruszki, które są źródłem wielu witamin i minerałów. Szczególne znaczenie ma zawarty w owocach wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.

Aby przygotować napój wystarczy zalać owoce wrzątkiem tak, by woda co najmniej przykryła owoce. Odstawiamy na kilka godzin, aby owoce wchłonęły wodę. Następnie dolewamy wody i gotujemy przez 20 min. Smak kompotu można dodatkowo urozmaicić według własnych upodobań, dodając kawałek cynamonu, goździki czy odrobinę brązowego cukru lub miodu. Kompot z suszu jest znakomity zarówno na ciepło jak i na zimno.

Prostota przygotowania zachęca by ze zdrowotnych właściwości kompotu z suszonych owoców korzystać na co dzień, a nie tylko od święta. Naturalny kompot z suszonych owoców może zastąpić nam chociażby popularne słodkie napoje gazowane. Owoce suszone HELIO sprawdzą się również jako smaczna przekąska w ciągu dnia, a nawet interesująca dekoracja deserów i dań obiadowych.

Produkt dostępny jest w opakowaniu 300g, w cenie około 5-7 zł



tagi: Helio , owoce suszone ,