Składniki:
Nadzienie
• 400 g maku mielonego BackMit
• 400 ml mleka
• 200 g rodzynek Kresto
• 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej Gold Pack
• 100 g migdałów tartych BackMit
• 100 g czereśni kandyzowanych Gold Pack
• 1/2 szklanki cukru
• olejek rumowy, kilka kropli
• 100 g masła
• 1 łyżka oleju Rapso
Ciasto
• 3/4 szklanki* mąki tortowej
• 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
• 3 łyżki oleju Rapso
• 1/2 szklanki cukru
• 2 łyżki cukru waniliowego
• szczypta soli
Lukier
• 1 białko
• 2 łyżki soku z cytryny
• cukier puder
* 1 szklanka = 250 ml
Wykonanie
Produkty z linii BackMit:
Tarte Orzechy włoskie marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 9,59
Producent: VOG Polska Sp. z o.o.
Tarte Orzechy laskowe marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 10,99
Producent: VOG Polska Sp. z o.o.
Tarte Migdały marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 9,59 zł
Producent: VOG Polska Sp. z o.o.
Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto 5,99 zł
Producent: VOG Polska Sp. z o.o.
tagi: BackMit , świąteczna strucla biszkoptowa , przepis ,
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...