Nowości

Oliwa HOC - ekologia na naszych stołach.

Środa, 03 grudnia 2008
Wychodząc naprzeciw ekologii, włoska marka Carapelli wprowadza na rynek prawdziwy owoc natury - oliwę z oliwek HOC.

Producenci żywności ekologicznej oprócz nacisku na wysokie parametry jakościowe produktów, skupiają się właśnie na ochronie i dbałości o jakość całego środowiska naturalnego. Żywność wytwarzana jest naturalnymi metodami, w bezpiecznym i czystym środowisku. Nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych, syntetycznych środków chroniących roślinę, hormonów wzrostu, ani antybiotyków. Dzięki wyeliminowaniu pestycydów i nawozów sztucznych, uprawa roślin w gospodarstwie ekologicznym nie powoduje zanieczyszczenia wód gruntowych, a gleba zachowuje swoje naturalne składniki pokarmowe.

 

Przykładem produktu najwyższej klasy, pochodzącego z upraw ekologicznych jest oliwa z oliwek HOC, renomowanej włoskiej firmy Carapelli.

 

Carapelli znana jest z inwestowania w nowe pomysły i badania nad produktami. Tym razem, postawiła na zdrową, ekologiczną żywność. I po raz kolejny przeczucie nie zawiodło znawców włoskich smaków. Oliwa z oliwek HOC firmy Carapelli, to kwintesencja dobrego smaku i zdrowia. Oliwa wytworzona jest z oliwek, które rosły w naturalnych warunkach, niczym nie napędzane, nie przyspieszane i nie modyfikowane genetycznie. Oliwa HOC to całkowicie naturalny produkt. Oliwa posiada smak dojrzałych owoców z łagodnym pikantnym akcentem.

 

Oliwa z oliwek HOC jest polecana wszystkim pasjonatom zdrowego i smacznego jedzenia bez sztucznych składników. Dodatkowo kosztując oliwę HOC mamy świadomość, że w żaden sposób nie przyczyniamy się do degradacji środowiska naturalnego. Z taką myślą, każda potrawa skropiona kilkoma kroplami oliwy HOC będzie smakowała o niebo lepiej.

 

Wysokiej jakości produktu strzeże butelka wykonana ze specjalnego szkła AG, które sprzyja lepszemu przechowywaniu oliwy.

 

Litrowa oliwa z oliwek HOC firmy Carapelli kosztuje około 34 zł.

 

Dystrybutor: North Coast S. A.

tagi: Oliwa , North Coast ,