Advertisement

Nowości

Kiełbasa Krakowska z czosnkiem niedzwiedzim

Środa, 03 sierpnia 2016
Kiełbasa Krakowska z czosnkiem niedźwiedzim jest pieczona i suszona przez wiele dni, dzięki czemu nabiera wyjątkowego aromatu i charakterystycznej sobie kruchości. Do jej produkcji wybierane jest doskonałej jakości mięso wieprzowe z szynki, które w połączeniu z idealnie dobranymi przyprawami wzbogacone zostało widocznym w przekroju czosnkiem niedźwiedzim.
Czosnek niedźwiedzi wspomaga trawienie, zawiera witaminy z grupy A i C, dobrze przyswajalne żelazo oraz analogicznie do czosnku pospolitego, często wykorzystywanego w naszej kuchni, związki o działaniu antybiotycznym. Czosnek niedźwiedzi wydziela zapach i smak bardzo zbliżony do tradycyjnego czosnku co jeszcze bardziej wyostrza i podkreśla doskonały smak Kiełbasy Krakowskiej.



tagi: Kiełbasa Krakowska z czosnkiem niedzwiedzim ,