Nowości

Ricotta z bazyliowym pesto

Poniedziałek, 27 czerwca 2016
Składniki:
  • 250 g świeżego sera ricotta
  • 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese 
  • 2 pory 
  • 3 ziemniaki 
  • 20 czarnych oliwek Serpis
  • pieprz i sól 
  • oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i  świeżo zmielonym pieprzem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska




tagi: Index Food , Ricotta , pesto ,