Tego lata firma Profi wprowadza na rynek absolutną nowość w kategorii zup - pierwsze na rynku zupy owocowe, zamknięte w wygodnych torebkach doypack, gotowe do spożycia, dostępne w trzech smakach: jabłkowym, wiśniowym i owoców leśnych.
Zupy owocowe mają bogatą tradycję. Od dawien dawna w Polsce, jadane były przez całe rodziny i były obiadowym symbolem lata. Są fenomenem czasów naszych dziadków oraz rodziców. Ich smak dziś nierozerwalnie łączymy ze wspomnieniem dzieciństwa...
Dzięki Profi możemy w sposób szybki i łatwy przekazywać tradycję jadania zup owocowych następnym pokoleniom. Zupy przeznaczone są zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci ze względu na słodki smak owoców, bezpieczeństwo i wysoką jakość. Przygotowane zostały z naturalnie dojrzewających owoców, są pasteryzowane i nie zawierają konserwantów ani barwników. Można je podawać na ciepło i na zimno jako chłodnik, z dodatkiem jogurtu lub śmietany.
Gotowe zupy owocowe Profi:- Zupa jabłkowa z cynamonem i makaronem,
- Zupa wiśniowa z makaronem,
- Zupa z owocami leśnymi i makaronem.
Produkt bez konserwantów, nie zawiera tłuszczu, bez barwników. Pasteryzowany. Masa produktu 450 g. Cena ok. 4,50 zł.
Bogactwo polskich zup owocowych – ciekawostka: Zupy owocowe można robić z owoców świeżych – surowych, gotowanych lub z przetworów. Dawniej gotowano też zupy owocowe z winem, wodą i cukrem. Inny rodzaj zup to chłodniki z surowych, przetartych owoców wymieszanych ze śmietanką lub maślanką. Do zup owocowych również podawano słodkie grzanki, biszkopty, sucharki, groszek ptysiowy, a nawet łazanki (źródło Internet).