Nowości

CYKORIA – błyskawiczny deser bakaliowy

Środa, 15 czerwca 2016
Składniki na polewę:
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka mleka
Składniki dodatkowe:
  • 0,25 szklanki rodzynek CYKORIA
  • 0,25 szklanki owoców goji
  • 0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Składniki polewy podgrzewamy w garnku, intensywne mieszając. Bakalie Dodajemy rodzynki, owoce goji, orzechy i ponownie mieszamy tak, aby bakalie były dokładnie pokryte polewą. Gotową masę wykładamy cienką warstwą na papier do pieczenia lub formujemy z niej małe ciasteczka. Zostawiamy do wystudzenia a następnie wkładamy na 1h do lodówki. Jemy mocno schłodzone.
Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl


tagi: Cykoria , przepisy kulinarne ,