Nowości

WSP Społem - czas na przetwory

Piątek, 10 czerwca 2016
Kiedy na straganach pojawiają się sezonowe warzywa to znak, że nadszedł czas na przygotowywanie przetworów. Niezbędne do tego celu będą np. papryki, ogórki, cebulki, a także Ocet spirytusowy 10% produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”!
Marynowanie produktów to jeden z najstarszych, a zarazem najskuteczniejszych sposobów na długie przechowywanie żywności. Przygotowywanie przetworów za pomocą tej techniki nie jest trudne, a z rezultatów można się cieszyć przez cały rok, zawsze wtedy, gdy ma się na nie ochotę.

Kluczem do sukcesu jest zalewa. Aby była idealna należy użyć najwyższej jakości składników i odpowiednich proporcji: wody, octu, cukru oraz przypraw. Najważniejszy jednak pozostaje naturalny konserwant, który zachowa przetwory w należytej świeżości. W tym przypadku będzie nim ocet.

Dlaczego do marynowania najlepiej wybrać produkt od WSP Społem?

Kielecka Spółdzielnia specjalizuje się w produkcji octów od 1932 roku. Dzięki blisko 85-cio letniemu doświadczeniu, tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości składnikom, produkty te cieszą się uznaniem wielu konsumentów. Naturalne właściwości wyrobów konserwują sezonowe specjały  . Co ważne, kieleckie octy spirytusowe otrzymały prestiżowe odznaczenia tj. godło gwarancyjne „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” oraz Złoty Laur Konsumenta.

Obok tradycyjnej wersji Octu spirytusowego 10% w ofercie firmy znajdują się także Octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym. Przetwory przygotowywane z ich dodatkiem będą stanowiły wyjątkowy i aromatyczny element posiłku.


Sugerowane ceny:
Ocet spirytusowy 10% 500 ml –  2,19
Ocet spirytusowy 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym 200 ml – 2,59



tagi: WSP Społem , przetwory , ocet ,