Nowości

Tortilla z kurczakiem - przepis

Poniedziałek, 09 maja 2016
Składniki dla 4 osób:

•    2 opakowania fasolki w puszce ( 400g)
•    2 piersi z kurczaka
•    1 łyżeczka kminku
•    1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta (400g)
•    1 czerwona papryka
•    1 cebulka dymka
•    1 świeża papryczka chilli
•    4 tortille
•    oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
•    sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Pokrój piersi z kurczaka w paseczki i zamarynuj w oliwie z solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną drobno papryczką chilli. Na dużej patelni zeszklij na odrobinie oliwy posiekaną dymkę i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj kurczaka, po chwili fasolkę i pomidory krojone. Gotuj na średnim ogniu 8-10 min. Zawijaj przygotowany farsz  w podgrzane uprzednio tortille i podawaj na ciepło.

Więcej inspirujących przepisów na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska



tagi: Indexfood , Ergine Olitalia , Valfrutta , Tortilla , Kuchnia Włoska ,