Nowości

Borówka i Żurawina – najlepszy dodatek do mięs i serów!

Piątek, 06 maja 2016
Co łączy pieczonego indyka, szynkę czy ser camembert? To, że doskonale smakują z żurawiną lub borówką, które z początkiem wiosny dostępne są również w ofercie Dawtony.
Borówka i Żurawina to jedne z ulubionych dodatków na polskich stołach. Tradycyjnie towarzyszą pieczonym mięsom i pasztetom, ostatnio również serom podawanym na ciepło. Borówka i Żurawina Dawtony zostały przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych leśnych owoców borówki brusznicy i żurawiny. W ich składzie znajdziemy wyłącznie owoce, cukier, wodę, pektynę i kwas cytrynowy. Ich słodko-kwaśny smak oraz gęsta konsystencja z wyraźnie widocznymi i wyczuwalnymi kawałkami owoców przypadną do gustu wszystkim kulinarnym smakoszom. Pierwszą propozycją powinny zainteresować się Ci, którzy cenią lekką gorycz, drugą ci, którzy doceniają lekko cierpką nutkę. Produkty te powinny znaleźć się w każdej domowej spiżarni i być uwzględnione w codziennym menu, tym bardziej, że owoce borówki i żurawiny są niezwykle cenione ze względu na swoje właściwości prozdrowotne. Tak więc jedzmy na zdrowie!



źródło: dawtona.pl


tagi: Dawtona , borówka , żurawina ,