Nowości

Na nadchodzące ciepłe dni Dr. Oetker poleca nowość bez pieczenia – Ciasto Mascarpone

Piątek, 22 kwietnia 2016
Ciasto Mascarpone to delikatna masa o pełnym, bogatym smaku, ułożona na czekoladowym spodzie i oprószona aromatycznym kakao.
Opakowanie zawiera niezbędne składniki do przygotowania masy, czekoladowego spodu oraz kakao do posypania. Dzięki bogatej recepturze zawierającej mascarpone smak ciasta jest bogaty i pysznie kremowy. Jednak, aby nadać mu jeszcze bardziej szlachetny charakter producent proponuje, aby dodać do niego świeży serek mascarpone.

Niewątpliwym atutem produktu jest również fakt, że jego przygotowanie jest proste i szybkie, bo nie wymaga pieczenia, a konsument może dowolnie dobierać i zamieniać świeże dodatki, np. mascarpone zastąpić śmietaną lub jogurtem, a zamiast herbatników użyć zbożowych ciasteczek.

Ciasto Mascarpone doskonale smakuje zarówno ze świeżymi owocami sezonowymi (truskawki, maliny, borówki), jak i całorocznymi (jabłka, gruszki). Można wyczarować z niego pyszne tiramisu, ciasto kokosowe lub czekoladowe.

Liczne pomysły na przygotowanie Ciasta Mascarpone znajdują się na opakowaniu oraz stronie www.oetker.pl.

Dane handlowe:

Produkt

Ciasto Mascarpone bez pieczenia 244 g

Masa brutto 1 szt.

295 g

Liczba szt. w kartonie

8

Ilość kartonów w warstwie/na palecie

15/105

Wymiary opakowania jednostkowego (mm)

143 x 46 x 212

Wymiary opakowania zbiorczego (mm)

390 x 150 x 225

Vat

5%

Kod CN

1901 20 00

kod PKWiU

10.61.24.0

termin przydatności do spożycia (m-c)

9


Ciasto Mascarpone Dr. Oetkera dostępne jest w sprzedaży od połowy kwietnia 2016 r. Sugerowana cena produktu to ok. 6,3 zł za opakowanie.

Od czerwca 2016 ruszy także kampania online wspierająca wprowadzenie nowego produktu na rynek.




tagi: Dr. Oetker , Ciasto Mascarpone ,