Naturalny, kremowy, delikatny… Wielkanocny sernik, który pamiętamy z dzieciństwa, kiedy to w kuchni królowały nasze babcie, nie musi być jedynie wspomnieniem. A dzięki mielonemu Twarogowi Sernikowemu od OSM Piątnica jego przyrządzenie nie stworzy większych trudności i pozwoli zaoszczędzić czas. Wszystko za sprawą gotowej masy serowej, którą wystarczy uzupełnić według upodobań i upiec, by cieszyć się w pełni naturalnym smakiem prawdziwego, domowego ciasta.
Sernik to ciasto, które uwielbiają wszyscy. Warto jednak pamiętać, że najważniejszą rzeczą decydującą o jego finalnym smaku jest ser. To właśnie głównie od twarogu zależy także konsystencja oraz wygląd i kolor ciasta. Z myślą o serowych wypiekach stworzony został Twaróg Sernikowy od OSM Piątnica. Całkowicie naturalny, charakteryzujący się idealnie dobranymi proporcjami serka śmietankowego i twarogu, które same w sobie zapewniają już odpowiednią zawartość tłuszczu mlecznego, dzięki czemu dodawanie masła lub margaryny jest zbędne. Twaróg Sernikowy to po prostu polski twaróg - zwarty, odpowiednio ciężki, po wyjęciu z lodówki długo zachowuje właściwą konsystencję. Stanowi doskonałą bazę tak pod wszelkie regionalne wariacje na temat sernika wielkanocnego, jak i tego przygotowywanego na co dzień. Wyczarowanie z niego czegoś naprawdę niezwykłego dzięki sprawdzonemu przepisowi oraz odpowiednim produktom nie wymaga ani wiele czasu, ani wielkich umiejętności.
Jak szybko i sprawnie przygotować sernik? Do wykonania masy serowej będziemy potrzebować produkty od OSM Piątnica: 1 kg Twarogu Sernikowego, ½ szklanki 30% Śmietanki, ½ szklanki Mleka Wiejskiego. Musimy także zaopatrzyć się w dwa jajka, cztery żółtka, ¾ szklanki cukru, jedno opakowanie cukry waniliowego, dwa opakowania budyniu waniliowego bez cukru i - co ważne - ½ szklanki wiórków kokosowych. Teraz wszystkie składniki oprócz wiórków kokosowych , białka i czterech łyżek cukru należy dokładnie wymieszać mikserem i delikatnie wlać do blaszki wyłożonej uprzednio ciastem, a potem piec wszystko godzinę w piekarniku nagrzanym do 180OC. W międzyczasie należy przygotować pianę z białek i cukru, by po godzinie pieczenia wylać ją na gorące ciasto i posypać wiórkami. Tak przygotowany sernik wystarczy zapiekać jeszcze 10 minut w 180OC - nie dopuszczając jednak do zrumienienia powierzchni. Potem można już cieszyć się tradycyjnym, serowym smakiem domowego ciasta, bo ten twarogu od Piątnicy - bez względu na to, czy to w tradycyjnej, czy w nowoczesnej interpretacji - pozostaje tym samym, który znamy z czasów, kiedy naturalne składniki były naturalnym - bo jedynym możliwym - wyborem.
Twaróg Sernikowy Cena: 10,50 zł/ 1 kg Producent: OSM Piątnica
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.