Marka HELIO wprowadza nową, dotąd nieobecną na polskim rynku – masę krówkową kukułka. Produkt jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie smakołykami, które urozmaicą smak przygotowywanych w domu wypieków. Nowość HELIO to połączenie, znanej z innych mas krówkowych tej marki, aksamitnej (dostosowanej do przepisów na domowe wypieki) konsystencji, delikatnego aromatu oraz pysznego smaku. Masa krówkowa kukułka HELIO nie zawiera konserwantów, jest bezglutenowa i naturalnie smaczna. Efekt ten uzyskano, (podobnie jak w przypadku innych masa krówkowych HELIO nagrodzonych m.in. Medalem Europejskim 2014), dzięki sprawdzonej recepturze oraz optymalnie dobranym proporcjom składników.
Masę krówkową o smaku kukułki HELIO zamknięto w 400 gramowej puszce z otwarciem easy-open. Nowość HELIO nie wymaga gotowania - jest produktem gotowym do spożycia, czy to bezpośrednio z puszki czy jako składnik wypieków.
Słodyczy czar Masa krówkowa kukułka HELIO znajdzie zastosowanie we wszelkiego rodzaju ciastach i deserach, w tym wielkanocnych mazurkach, babkach, czy szarlotkach. Masę możemy wykorzystać także do wypełniania kruchych babeczek lub dekoracji domowych muffinów. Sprawdzi się także jako nadzienie do gofrów, sos do deserów lodowych oraz alternatywa dla tradycyjnych polew do wszelkiego rodzaju serników. Nowością HELIO możemy również przełożyć wafle lub andruty. Ciekawą propozycją kulinarną w stylu retro będzie połączenie smaku kukułki z bitą śmietaną – szlagierowych smaków dzieciństwa obecnych trzydziesto i czterdziestolatków. Ten powrót do miłych wspomnień z przeszłości w łatwy i efektowny sposób można zaserwować w formie kruchych babeczek z masą krówkową kukułka HELIO i bitą śmietaną.
Kruche babeczki z masą krówkową kukułka HELIO oraz z bitą śmietaną Składniki- puszka masy krówkowej kukułka HELIO
Piekarnik nagrzać do 220°C. Przesiać mąkę przez sitko i posiekać ostrym nożem z masłem. Następnie dodać cukier i żółtka. Szybko zagnieść gładkie ciasto i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Wyjąć z lodówki, rozwałkować ciasto i wyciąć z niego krążki. Wylepić nimi foremki do babeczek. Piec do osiągnięcia złotego koloru – 10 – 15 minut.
Tuż przed podaniem ubijamy na sztywno śmietankę 36% z dodatkiem łyżki cukru i wanilii. Babeczki wypełniamy masą krówkową kukułka HELIO i dekorujemy bitą śmietaną.
Gdy brakuje nam czasu możemy kupić gotowe babeczki, a wtedy przygotowanie deseru zajmie nie więcej niż 5 minut.
Orientacyjna cena w sklepie:Masa krówkowa kukułka HELIO (400g) – ok. 5 zł
Więcej informacji na temat produktów HELIO na
www.helio.pl oraz
http://www.facebook.com/HelioBakalie