Nowości

Nowości w ofercie firmy Dan Cake

Poniedziałek, 14 marca 2016
Ciasta drożdżowe to wypiek zakorzeniony w większości kultur od setek lat. W Polsce reprezentantem tych wypieków, jest tradycyjny placek drożdżowy z kruszonką. Obserwacja tego produktu jak i zachowań konsumenckich pozwoliła firmie Dan Cake Polonia stworzyć zupełnie nowy produkt w tym segmencie.
Jako firma z wieloletnim doświadczeniem, Dan Cake Polonia, postanowiła połączyć polską tradycję z międzynarodowymi smakami i przedstawić ciasto drożdżowe w nieco innej odsłonie. „Inspiracją dla nas była francuska brioszka – jej puszyste, o wyraźnej strukturze ciasto i niezbyt słodki smak, z przyjemną, lekko wyczuwalną nutą wanilii oraz charakterystycznym nacięciem na wierzchu jest symbolem wysokiej jakości wypieku.” – mówi Wiktor Kowalski z Dan Cake. Konsumenci już niebawem w sklepach będą mogli wybierać spośród trzech wersji smakowych: z nadzieniem kakaowym, serowym lub wersji tradycyjnej. Każda z nich, jak na klasyczne ciasto drożdżowe przystało, obsypana jest słodką i chrupiącą kruszonką.

Termin przydatności do spożycia wynosi 30 dni. Warto podkreślić, że jest on osiągany bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Natomiast samo opakowanie oddaje domowy, tradycyjny charakter produktu. Firma zadbała również o czytelną, przejrzystą etykietę oraz – podążając za trendami ekologicznymi - folię z warstwą papieru na spodzie.

„W tworzeniu produktu aktywnie uczestniczyli nasi konsumenci. Przeprowadzony insight konsumencki potwierdził, że sytuacje spożycia są różnorodne, a drożdżowe wypieki pasują zarówno na śniadanie, przerwę w pracy, jak i podczas niespodziewanej wizyty gości. Konsumenci cenią nasze produkty za higieniczne opakowanie oraz możliwość zakupu produktu na zapas. Dodatkowo, kobieca część badanych wskazała, że ciasto drożdżowe jest w pełni energetyczną przekąską dla dzieci. Stanowi idealne połączenie z dżemami, twarożkiem, owocami, czy czekoladą.” – dodaje Wiktor Kowalski.

Uzupełnieniem oferty ciast drożdżowych jest „Favola”. „La petite brioche”, czyli mini brioszki to przykład śniadaniowej, francuskiej bułeczki. We Francji są synonimem polskiej „drożdżówki” – ze smakiem jedzą je zarówno dorośli, jak i dzieci. Charakteryzuje je lekka i puszysta struktura, delikatny smak i posypka w postaci słodkiej kruszonki. „Favola” wypiekana jest w specjalnej papilotce, która odpowiada za jej estetyczny wygląd oraz posiada perforację ułatwiającą spożycie produktu. Nowości od Dan Cake Polonia można już znaleźć na sklepowych półkach w całej Polsce.



tagi: Dan Cake , ciasto drożdżowe ,