Nowości

SERTOP – sałaty z malinami, szynką parmeńską i sosem balsamicznym

Czwartek, 11 lutego 2016
Składniki dla 2 osób:
•    dwie garście różnych sałat (masłowa, lodowa, czerwona, rukola lub mix sałat)
•    10-15 świeżych malin
•    4 plastry szynki parmeńskiej
•    100g serka topionego Złoty Ementaler SERTOP
•    sos balsamiczny
•    oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Sałatę wykładamy na talerze. Plastry szynki dzielimy na mniejsze kawałki i kładziemy na sałatę. Serek topiony kroimy w ½ cm paseczki i wykładamy razem z malinami na wierzch sałatki. Całość polewamy oliwą z oliwek i sosem balsamicznym. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl


tagi: Sertop , sałatka , malina , szynka parmeńska , przepisy kulinarne ,