Advertisement

Nowości

Sertop – krewetki z sosem czosnkowym

Środa, 03 lutego 2016
Składniki:
•    20 sztuk krewetek tygrysich
•    100g serka topionego z czosnkiem SERTOP
•    3 łyżki mleka

Do dekoracji: natka pietruszki lub trybula
    
Przygotowanie:
Krewetki wrzucamy do wrzątku na 3-4 minuty. W tym czasie serek kroimy w kostkę i wrzucamy do garnuszka. Dodajemy mleko i całość podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż serek się rozpuści. Gotowe krewetki wykładamy na talerz, na środek wylewamy gotowy sos. Dekorujemy natką pietruszki lub trybulą. Krewetki możemy także wymieszać bezpośrednio z sosem serowym, jednak wówczas, pamiętajmy o oderwaniu ogonków. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl


tagi: Sertop , krewetki , sos , czosnek ,