Advertisement

Nowości

Sertop – kasza gryczana z pieczarkami i serem

Środa, 03 lutego 2016
Składniki dla 2-3 osób:
•    2 szklanki kaszy gryczanej
•    30 dag pieczarek
•    2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta
•    100g serka topionego z borowikami SERTOP
•    2 duże cebule
•    masło
•    sól i pieprz do smaku
•    4 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie:
Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl




tagi: Sertop , kasza gryczana , pieczarki , ser ,