Pełnoziarnista kaszka jaglana z ryżem BIO z pełnego przemiału marki Holle powstaje na bazie ekologicznego prosa i ryżu z ziaren pełnego przemiału, wzbogacona dodatkowo witaminą B1. Dzięki wykorzystaniu ziaren z pełnego przemiału, najcenniejsze związki zawarte w ziarnach, między innymi białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas) zostają zachowane i zapewniają niemowlęciu stały dopływ energii - zgodnie z jego potrzebami. Kasza jaglana oraz ryż naturalnie pozbawione są glutenu, są także lekkostrawne i bogate w wartości mineralne oraz witaminy, dlatego szczególnie polecane są w diecie najmłodszych dzieci. Ponadto, kasza jaglana, jako jedyna z kasz, jest zasadotwórcza, dzięki czemu nie zakwasza organizmu i pozwala przywrócić optymalne pH. Na tle innych kasz, kasza jaglana wyróżnia się dużą zawartością żelaza, cynku, miedzi oraz witamin takich jak B1, B2, B6, w jej skład wchodzą również cenne pod względem dietetycznym kwasy nienasycone. To wszystko sprawia, że kasza jaglana nazywana jest królową kasz, a jej wprowadzanie do diety niemowlęcia zaleca się już w 4. miesiącu życia dziecka. Aksamitna konsystencja Pełnoziarnistej kaszki jaglanej z ryżem z pełnego przemiału BIO marki Holle dostosowana została do wieku niemowlęcia. Pełnoziarnista kaszka jaglana z ryżem z pełnego przemiału BIO marki Holle to czysta kaszka, bez jakichkolwiek dodatków, konserwantów czy cukru.
Produkt może być przygotowywany zarówno jako kaszka bezmleczna, jak i mleczna; kaszkę można przyrządzać na ciepło i na zimno, świetnie sprawdza się także do zagęszczania zup oraz sosów.
www.holle.pl