Nietolerancja lub uczulenie na gluten oznacza konieczność wyeliminowania z codziennej diety większości najpopularniejszych zbóż, a zatem również tradycyjnego pieczywa. Na szczęście dla alergików, na polskim rynku dostępne są już także chleby bezglutenowe, a szeroką ofertą w tym zakresie służy właśnie marka 3 PAULY. Bezglutenowy chleb krojony marki 3 PAULY, produkowany jest przy użyciu wysokiej jakości mąki pełnoziarnistej, idealnej dla zrównoważonej diety z uwagi na wartości odżywcze. Chleb ten składa się w 60% z produktów zbożowych (pełnoziarnistego ryżu i kukurydzy, prosa oraz mąki ryżowej) oraz z równie wartościowej, słodkiej mąki z łubinu. Dodatkowo, Bezglutenowy chleb krojony marki 3 PAULY wolny jest od laktozy, jaj, sezamu, orzechów czy soi. Bardzo dobrze komponuje się zarówno ze słonymi, jak i słodkimi dodatkami. Podobnie jak w przypadku pozostałego pieczywa bezglutenowego 3 PAULY, można go mrozić i tym samym przechowywać przez dłuższy czas. Jako że dzieli się na pojedyncze kromki, w każdej chwili można rozmrozić taką jego ilość, jaka jest w danej chwili potrzebna.
Chleb pełnoziarnisty bezglutenowy krojony marki 3 PAULY dostępny jest w klasycznym opakowaniu 500 g. Na opakowaniu umieszczone zostały kolorowe symbole informujące o korzyściach produktu dla osób z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, dając klientom szybki dostęp do czytelnych informacji o składzie i właściwościach produktu.
www.3pauly.pl