Nieskategoryzowane

Grupa PKM DUDA zbiera nagrody na targach POLAGRA FOOD 2008

Środa, 01 października 2008
Spółki z grupy Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A.: Stół Polski, Polska Wołowina oraz Hunter Wild zebrały szereg nagród na tegorocznych Międzynarodowych Targach Poznańskich Polagra-Food 2008. Swoją ofertę zaprezentowało w Poznaniu ponad 400 wystawców z kraju i zagranicy.  

- Z ogromną przyjemnością przyjąłem informację o przyznanych nam nagrodach - powiedział Maciej Duda, Prezes Zarządu Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA. - Wysoka jakość produkcji jest jednym z najważniejszych priorytetów naszej działalności biznesowej. Cieszę się, że zyskuje ona uznanie ekspertów, zwłaszcza, że w targach uczestniczą najlepsi producenci z całego świata.    

 

Znakami Poznaj Dobrą Żywność - ważnymi do 2011 r. - zostały wyróżnione Kiełbasa Myśliwska, Kiełbasa Krakowska oraz Kiełbasa Żywiecka produkowane przez Stół Polski, spółkę z Grupy Kapitałowej Polski Koncern Mięsny DUDA. Certyfikat przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Pana Marka Sawickiego odebrała Pani Halina Osińska, Dyrektor Sprzedaży PKM DUDA. Prawo do znaku PDŻ przysługuje już 19 produktom z oferty spółek należących do grupy. Jego celem jest promocja towarów spożywczych o najwyższej jakości, poprzez dostarczanie konsumentom informacji pomagającej w wyborze najlepszych produktów.

 

Wyróżnienie specjalne - puchar i dyplom - otrzymała w konkursie „Mister i Junior Eksportu Produktów Żywnościowych 2008" spółka Polska Wołowina, za produkowane i eksportowane Ćwierci wołowe.

 „Sarna - szynka z/k" firmy Hunter Wild - otrzymała z kolei wyróżnienie Prezesa Krajowej Rady Izb Rolniczych, jako produkt odznaczający się szczególnymi walorami jakościowymi i ekonomicznymi. Nagrodę z rąk Pana Marka Sawickiego, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi odebrał Pan Daniel Ratajczak, kierownik działu marketingu PKM DUDA.

Hunter Wild dostarczył także comber z sarny do najbardziej prestiżowego polskiego konkursu kulinarnego pod nazwą „Kulinarny Puchar Polski", w którym mistrzowie kuchni walczyli o miano najlepszego kucharza w kraju. Podczas tegorocznej edycji daniem głównym, którego sposób przygotowania oceniało międzynarodowe jury,  był comber z sarny z dodatkiem żurawiny i polskiego miodu pitnego.

tagi: DUDA,POLAGRA ,