Nowości

SERTOP – cake pops czyli ciastka na patykach

Piątek, 18 grudnia 2015
Składniki na ciasteczka:

•    1 jajko
•    70ml cukru
•    100g masła
•    150g mrożonego szpinaku
•    130ml mąki
•    1 łyżeczka proszku do pieczenia
•    1 duża łyżka przyprawy do piernika

Składniki na polewę:   

•    50g serka topionego Edam marki SERTOP
•    1/4 kostki masła
•    50ml mleka
•    ½  szklanki cukru pudru
•    Wydrążona laska wanilii

Do dekoracji: ulubione posypki

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy z sobą i wkładamy do foremek na cake pops. Pieczemy ok. 20-25 minut ( w zależności od piekarnika) w temp. 180 stopni. Przygotowujemy polewę. Masło, mleko, wanilię i pokrojony serek gotujemy na małym ogniu do momentu, aż serek się rozpuści. Dodajemy cukier i mieszamy. Kulki z ciasta nadziewamy po kolei na patyczki, zanurzamy na moment w polewie i od razu dekorujemy ulubioną posypką. Gdyby polewa była zbyt gęsta, dodajemy więcej mleka. Każde ciasteczko wbijamy w styropian lub np. przekrojonego ziemniaka, aby polewa zastygła. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl



tagi: SERTOP , cake pops , ciastka na patykach , przepisy kulinarne ,