Nowości

Nowość! Laska Wanilii Bourbon z Madagaskaru od Dr. Oetkera

Środa, 28 października 2015
Wanilia Bourbon to najszlachetniejsza odmiana wanilii ceniona na całym świecie za kremowy, słodki i pełny smak. Jej nazwa pochodzi od dawnej nazwy wyspy Reunion z archipelagu położonego nieopodal Madagaskaru i nie ma nic wspólnego z popularnym trunkiem o tej samej nazwie.
Już od listopada do produktów Dr. Oetkera dołączy Laska wanilii Bourbon pochodząca z ojczyzny najlepszej wanilii - Madagaskaru. Dzięki starannej selekcji strączków i osłonie szklanej fiolki laska zachowuje odpowiednią mięsistość i elastyczność oraz 100 proc. esencji waniliowego smaku.

Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach.

Laska wanilii Dr. Oetkera to wyjątkowa propozycja na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia. Na polskim rynku można spotkać szerokie spektrum gatunków, a co się z tym wiąże, laski różnej jakości i różnie przechowywanych.  Laska wanilii Dr. Oetkera sprzedawana jest w szklanej fiolce, dzięki czemu jest wilgotna i bogata w cenny aromatyczny miąższ. Produkt będzie dostępny w stałej sprzedaży od listopada 2015 r. – mówi Łukasz Idziński, Specjalista ds. Marketingu i Komunikacji Dr. Oetker Polska



tagi: Dr. Oetkera , Laska Wanilii Bourbon ,