Nowości

Lekkie pieczywo Orico

Wtorek, 26 sierpnia 2008
W lecie lubimy lekkie posiłki, kolorowe, urozmaicone kanapki i przekąski. Nie smakują nam tłuste, gorące potrawy i ciężkie dania. W lipcu na rynku ukaże się  nowa linia produktów -  lekkie pieczywo Orico. Dostępne będzie w czterech rodzajach: żytnie, 7 zbóż, graham i ze sterolami roślinnymi. Wszystkie odmiany pieczywa wytwarzane są z pełnych ziaren i mają małą wartość kaloryczną.

O dobroczynnym wpływie pieczywa pełnoziarnistego na system trawienny, a co za tym idzie na zachowanie smukłej sylwetki, wiemy już od dawna. Lekarze i dietetycy polecają pieczywo pełnoziarniste, wielozbożowe oraz żytnie, podkreślając jego przewagę nad pieczywem pszennym.

 

Fitosterole przeciwdziałają miażdżycy

Nowością marki Orico jest pieczywo lekkie ze sterolami roślinnymi.  Ogólnoświatowa tendencja do stosowania fitosteroli w produktach spożywczych bazuje na badaniach, wskazujących korzystny wpływ steroli roślinnych, stosowanych w bezpiecznych dawkach dziennych,  na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, a co za tym idzie, na opóźnienie procesów miażdżycowych. Maksymalna dawka fitosteroli wynosi 3g dziennie.

 

Pieczywo przyjazne sercu

Pieczywo lekkie z dodatkiem steroli roślinnych przeznaczone jest dla osób, które chcą obniżyć poziom cholesterolu i nie biorą jednocześnie leków o podobnym działaniu. Są to głównie osoby po 45 roku życia, bowiem w tej grupie wiekowej ilość cholesterolu w organizmie często znacznie się zwiększa.

 

Smacznie i zdrowo

 

Kanapki przygotowane z pieczywa lekkiego Orico, dostępnego w czterech rodzajach:  żytnie, 7 zbóż, graham i ze sterolami roślinnymi, będą nie tylko ozdobą stołu, lecz również dostarczą naszym organizmom wielu cennych składników i wzbogacą naszą dietę o elementy wspomagające system trawienny.

 

Sugerowane ceny pieczywa lekkiego Orico za opakowanie 100 gramowe:

- pieczywo żytnie, ok. 3, 29 złotych

- pieczywo 7 zbóż, ok. 3,29 złotych

- pieczywo graham, ok. 3,29 złotych

- pieczywo ze sterolami roślinnymi, ok. 3,89 złotych

 

tagi: Orico , pieczywo ,