Nowości

Czanieckich patent na błonnik

Poniedziałek, 05 października 2015
Błonnik, słowo-klucz w ustach dietetyków, propagatorów zdrowego odżywiania i sportowców. Czanieckie Makarony wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku, wprowadziły do swojej oferty makaron z najwyższą na rynku zawartością błonnika owsianego. Jego premiera nastąpi 24 października podczas organizowanego przez markę bicia Rekordu Guinnessa, będącego okazją do obchodów 25-lecia marki i zarazem, przypadającego 25 października, Światowego Dnia Makaronu.
Dzięki badaniom prowadzonym przez technologów żywności współpracujących z marką Czanieckie Makarony i naukowców z SGGW opracowano unikalną formułę makaronu z największą na rynku ilością błonnika owsianego. Marka opatentowała już produkt i jego wytwarzanie, uzyskując certyfikat bioproduktu. Poszerzy to możliwość dystrybucji Czanieckich Makaronów o sklepy ze zdrową i ekologiczną żywnością oraz pomoże w zdobyciu coraz większej rzeszy klientów, zainteresowanych zdrowym odżywianiem.

Wysokobłonnikowy, czyli jaki?

Proces produkcji pozwolił na zwiększenie sprężystości makaronu oraz zachowanie walorów smakowych typowych dla tradycyjnego makaronu, dzięki czemu konsumenci nie muszą zmieniać swoich przyzwyczajeń kulinarnych. Wysokobłonnikowy Czaniecki Makaron polecany jest wszystkim dbającym o zdrowie i szczupłą sylwetkę, sportowcom, osobom pracującym fizycznie oraz chorującym na cukrzycę, miażdżycę czy otyłość. Makaron już niebawem trafi na półki internetowego sklepu marki: www.sklep.makaron.pl

Degustacja podczas Rekordu Guinnessa

" Pasta party dla każdego. Największa miska makaronu – Czanieckie Makarony i Kraków biją Rekord Guinnessa" – tak brzmi oficjalna nazwa wydarzenia, będącego okazją do obchodów 25-lecia marki i zarazem, przypadającego 25 października, Światowego Dnia Makaronu. Największa Pasta Party w historii i degustacja nowego produktu marki, odbędzie się 24 października na Tauron Arena Kraków w ramach 2. PZU Cracovia Półmaratonu Królewskiego i projektu "Czanieckie z pasją", wspierającego pasjonatów różnych aktywności oraz linię pełnoziarnistych produktów Czanieckich.

Więcej o Rekordzie Guinnessa znaleźć można na stronie WWW Czanieckich: www.makaron.pl oraz na kulinarno-podróżniczym blogu marki: www.wszechsmaki.pl



CZANIECKIE MAKARONY - na rynku od 1990 r., jeden z największych dostawców makaronów w Polsce oraz ich eksporter do USA, Anglii i Irlandii. W swojej ofercie posiada niemal 40 rodzajów makaronów w 4 kategoriach: 5-jajeczny popularny, 100% Amber durum, Pełnoziarnisty, Jajeczny Amber durum. Jako jedyny na rynku produkuje makaron z największą ilością błonnika owsianego, objęty licencją dla bioproduktów.



źródło: makaron.pl


tagi: Czanieckie Makarony , patent , dietetyka , zdrowie , odżywianie , błonnik ,