Advertisement

Nowości

Książęce Burgundowe Trzy Słody. Powracają najlepsze smaki i kolory sezonu

Czwartek, 24 września 2015
Niełatwo pogodzić się z odejściem lata. Jednak browarnicy z Tyskich Browarów Książęce znaleźli sposób, aby nadchodzący sezon zyskał wyjątkowy smak. Z inspiracji jesienno-zimowym klimatem powstało Książęce Burgundowe Trzy Słody. Kompozycja odpowiednio dobranych słodów z dodatkiem owoców dzikiej róży powraca na rynek, aby umilić coraz dłuższe i chłodniejsze wieczory.
- Książęce Burgundowe Trzy Słody nieprzypadkowo kojarzy się z tym, co w polskiej jesieni jest najpiękniejsze, czyli z jej kolorami. Nasz sezonowy wariant wyróżnia głęboka, brązowo-złota barwa, która pobudzi apetyt każdego. – mówi Aleksandra Zarychta-Kuzalska, przedstawiciel marki Książęce. – To piwo, warzone z trzech słodów, to również wyjątkowa kompozycja sezonowych smaków.

Książęce Burgundowe Trzy Słody jest warzone ze słodu jasnego, karmelowego aromatycznego  i karmelowego ciemnego. Dzięki temu w lagerze można wyczuć słodkie, zbożowe nuty oraz aromat herbatników i świeżo pieczonego chleba, które przywołują skojarzenia z domowym zaciszem.

Dlaczego Książęce Burgundowe Trzy Słody to idealna propozycja na chłodne wieczory? Bo owoce dzikiej róży, które zostały dodane do receptury tego wariantu, mają właściwości rozgrzewające. Dodatkowo, nadają one chmielowej goryczce subtelny, słodki smak.

Limitowane Książęce doskonale sprawdzi się w kuchni, w której przygotowywać będziemy sezonowe dania i przekąski. Książęce Burgundowe Trzy Słody podkreśli smak suszonych owoców, żurawiny, migdałów, czy orzechów w karmelu. Warto je także zaserwować  do dań – np. do schabu ze śliwką, czy do dziczyzny w sosie żurawinowym.

Książęce Burgundowe Trzy Słody smakuje najlepiej podane w temperaturze 4-6 °C. Powinno być serwowane w wysokiej szklance, która podkreśli jego barwę, ale i pozwoli stopniowo uwalniać jego bogaty aromat.


źródło: kp.pl


tagi: Kompania Piwowarska , Książęce , Burgundowe Trzy Słody ,