W nowym sklepie w Gdańsku klienci będą mogli znaleźć produkty dobrze im znanych marek Lidl m.in.: pieczywo „Chrupiące z Pieca”, wędliny PIKOK czy ryby marki Nautica, świeże owoce i warzywa dostępne w ramach „Ryneczku Lidla”, a także nabiał marek Pilos czy Bluedino. Z okazji otwarcia, w okresie od 20 sierpnia do 30 sierpnia, wiele produktów objętych zostanie specjalnymi promocjami cenowymi.
W trzynastym sklepie sieci Lidl w Gdańsku znaleźć będzie można ofertę tygodni tematycznych z produktami charakterystycznymi dla różnych kuchni świata oraz bogatą ofertę tekstyliów i artykułów przemysłowych, które w Lidlu pojawiają się średnio dwa razy w tygodniu. W nowej placówce z okazji otwarcia klienci będą mogli nabyć m.in. szeroki asortyment akcesoriów kuchennych oraz atrakcyjnych zabawek.
W dniu otwarcia zapraszamy do udziału w pokazach kulinarnych oraz konkursach. Dla naszych najmłodszych gości przygotowaliśmy również wiele atrakcji – konkursy oraz zabawy.
Obiekt sieci Lidl w Gdańsku zlokalizowany przy ul. Chrobrego 75 ma powierzchnię sali sprzedaży wielkości 1400 m2. Do obsługi sklepu zatrudnionych zostało około 25 osób. Placówka będzie czynna od poniedziałku do soboty w godzinach od 8:00 do 21:00, a w niedzielę od 9:00 do 19:00. Dodatkowo dla wygody naszych zmotoryzowanych klientów przygotowaliśmy około 100 miejsc parkingowych.
„To już nasza trzynasta placówka w Gdańsku. Bardzo się cieszymy z faktu, że nasze sklepy stały się miejscem codziennych zakupów dla milionów Polaków. Stale dążymy do tego, aby zapewniać klientom coraz ciekawszą ofertę i produkty wysokiej jakości w atrakcyjnej cenie. Zapraszamy wszystkich klientów do nowej placówki.” – podsumowuje Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.
W trosce o lepsze jutro - ekologiczne rozwiązania w sklepieW placówce wykorzystano nowoczesne ekologiczne rozwiązania:
- system ogrzewania oparty o gruntowe pompy ciepła,
- system odzysku ciepła z urządzeń chłodniczych i zużytego powietrza (rekuperację),
- energooszczędne oświetlenie LED.
Powyższe rozwiązania mają za zadanie zwiększenie efektywności energetycznej tego obiektu, uczynienie placówki obiektem energooszczędnym, co w konsekwencji przyczynia się do ochrony środowiska naturalnego.