Bezglutenowy Makaron Rigatoni to nieuczulająca odmiana tradycyjnego, włoskiego makaronu, nieco podobnego do popularnego penne. Rigatoni po włosku oznacza „pasiasty”, co najlepiej opisuje wygląd tej popularnej podstawy tradycyjnych past. Pionowe żłobkowania na powierzchni rurek Rigatoni świetnie zatrzymują sos, ser, warzywa czy mięso, które pokrywają całą powierzchnię, nie spływają i cieszą podniebienie aromatycznym smakiem. Bezglutenowy Makaron Rigatoni nie zawiera przy tym alergenów, takich jak gluten, laktoza czy soja, na których nietolerancję cierpi coraz więcej osób. Przygotowany na bazie mąki kukurydzianej produkt marki 3 PAULY jest świetną alternatywą dla zwykłego, pszennego odpowiednika, a jego smak w niczym nie odbiega od tradycyjnych produktów z semoliny. Nie klei się po ugotowaniu, jest miękki i delikatny, a gotuje się tylko 8 minut.
Bezglutenowy Makaron Rigatoni 3 PAULY znaleźć możemy w klasycznym, 500-gramowym opakowaniu. Aby ułatwić szybką identyfikację produktu, na froncie makaronu producent umieścił wyraźne logotypy, informujące o składnikach i alergenach, które celowo wykluczone zostały z procesu produkcji.
www.3pauly.pl Marka: 3 PAULY
Pojemność: 500 g
Cena: ok. 14,5 zł.
Importer: Victualia Saluber