Nowości

Klasyka z indyka

Piątek, 20 czerwca 2008
Indykpol S.A. wprowadza na rynek wędliny szlachetne podsuszane. Kiełbasa Krakowska, Żywiecka oraz kabanosy Jedynaki pojawią się w sklepach na początku czerwca br.

Kiełbasy produkowane są głównie z ciemnego mięsa indyczego, które charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i wyjątkowymi walorami smakowymi.

 

Wędliny są dostępne w różnych przedziałach wagowych i formach opakowania, dostosowanych do wymogów sprzedaży tradycyjnej i samoobsługowej. Indykpol proponuje kiełbasy podsuszane, które doskonale smakują jako przekąska, przystawka na przyjęciach, czy też pełnowartościowy posiłek. Kabanosy Jedynaki mają nowatorskie opakowanie pozwalające rozpakować je pojedynczo, co ułatwia ich przechowywanie i spożywanie poza domem - na wyjazdach, piknikach czy podczas przerw między lekcjami. Kiełbasa krakowska to doskonała przystawka na zaplanowane i niespodziewane spotkania. Warto mieć w lodówce kawałek dobrze podsuszonej, kruchej kiełbasy, którą - ze względu na niską zawartość tłuszczu - można bez obaw spożyć o każdej porze dnia.

 

 

Gramatura opakowania:

Kiełbasa Żywiecka: ok. 0,85 ­- 0,9 kg i 340 g STKiełbasa Krakowska: ok. 0,8 - 0,85 kg i 325 g STKabanosy Jedynaki: ok. 0,35 - 0,4 kg i 120 g ST

 

Orientacyjna cena detaliczna produktów:

Kiełbasa Żywiecka: ok. 25 zł/kg i ok. 9 zł/szt.Kiełbasa Krakowska: ok. 36 zł/kg i ok. 12 zł/szt.Kabanosy Jedynaki: ok. 33 zł/kg i ok. 6 zł/szt.

 

Producent: Indykpol

 

 

 

tagi: Indykpol ,