Składniki rolne użyte przy produkcji kostek rosołowych Knorr: Rosołu z kury i Rosołu warzywnego są ekologiczne. Specjalne oznaczenie na opakowaniach potwierdza, że zostały one pozyskane z certyfikowanych ekologicznych upraw i hodowli. Przykładowo składniki roślinne pochodzą z upraw nawożonych poprzez ekosystem gleby, a techniki uprawy zapobiegają zanieczyszczeniu środowiska. Ekologiczna produkcja roślinna przyczynia się do utrzymywania i zwiększenia żyzności gleby, a także zapobiega jej erozji. Ponadto hodowla ekologiczna opiera się na poszanowaniu wysokich standardów dotyczących dobrostanu zwierząt i zaspokajaniu ich potrzeb.
Na opakowaniach ekologicznych rosołów Knorr znajdują się inspirujące przepisy szefów kuchni. Z pomocą Rosołu z kury Knorr przygotujemy Soczystego kurczaka z patelni – idealne danie na rodzinny obiad. Natomiast Rosół warzywny Knorr z dodatkiem ziół i przypraw (czosnek, kurkuma, gałka muszkatołowa, lubczyk) pomoże nam przyrządzić aromatyczne Wegetariańskie spaghetti. Produkty Knorr sprawdzą się także podczas gotowania wyśmienitych zup: aromatycznego rosołu, pysznej pomidorowej, idealnie doprawionych zup kremów. Już dziś wypróbuj ekologiczne kostki rosołowe Knorr!
Więcej pomysłów na wykorzystanie kostek rosołowych znajdziemy na www.przepisy.pl.
Produkty dostępne w sieci sklepów Tesco.
Sugerowana cena detaliczna produktów:
3,99 PLN
tagi: Unilever , Knorr , przyprawy , kostki rosołowe ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...