Pan Gudmundur Stefansson, który przewodzi grupie islandzkich inwestorów został Prezesem Zarządu. Pan Stefansson jest doktorem Technologii Żywności oraz był członkiem zarządu między innymi w firmach Alfesca i Icelandic Group, gdzie zdobył duże doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem. Pan Sigurdur Petursson, dyrektor francuskiej firmy Novo Food, został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu.
Pan Zygmunt Dyzmański, założyciel Prorybu, został powołany na stanowisko Prezesa Rady Nadzorczej, Pani Bożena Dyzmańska została powołana na stanowisko Wiceprezesa Zarządu, zatrzymując także część udziałów w spółce.
Siedziba firmy Proryb pozostaje w Rumi. Spółka posiada 8.000 m2 powierzchni produkcyjnej i pracuje wg standardów ISO 9000, BRC (British Retail Consortium) oraz IFS (International Food Standard).
Firma posiada szeroki asortyment produktów rybnych takich jak: ryby wędzone, marynowane, solone, sałatki, pasty oraz inne produkty gotowe do spożycia.
Proryb słynie z wysokiej jakości produktów i jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w branży. Sprzedaje swoje produkty między innymi we wszystkich głównych sieciach handlowych w Polsce. W najbliższym czasie PRORYB zamierza wzmocnić swoją pozycję na rynku krajowym oraz zagranicznym.
tagi: PRORYB ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...