Czytelnia

Pasty do pieczywa

Czwartek, 23 października 2014 Autor: Maja Święcka,
Czyli jak urozmaicić naszą kanapkę?
Składniki pasty wiosennej:
•    100 g serka topionego firmy SERTOP ze szczypiorkiem lub np. złoty ementaler, tylżycki, cheddar
•    1 jajko
•    zielona cebulka lub szczypiorek
•    rzodkiewki
 
Składniki pasty z łososia wędzonego:
•    100 g serka topionego firmy SERTOP z łososiem lub np. złoty ementaler, gouda, holenderski
•    1 jajko
•    30 g łososia wędzonego
•    zielona cebulka
 
Przygotowanie  pasty wiosennej. Serek topiony rozetrzeć w miseczce. Dodać drobno pokrojone ugotowane jajko, zieloną cebulkę lub szczypiorek, rzodkiewki. Wymieszać.
 
Przygotowanie pasty z łososia wędzonego. Serek topiony rozetrzeć z wędzonym łososiem. Dodać drobno pokrojoną cebulkę i ugotowane jajko. Wymieszać.
 
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

tagi: ser , serek , Sertop , topiony ,