Fasola – najwartościowszy pokarm ziemi
Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli, które różnią się od siebie jedynie kolorem i wielkością. Dlaczego akurat fasola uznawana jest za jeden z najwartościowszych pokarmów? Po pierwsze to cenne źródło białka roślinnego. Dodatkowo, jest bogata w fosfor, wapń i potas, witaminy z grupy B, a szczególnie witaminę B1, która poprawia pamięć oraz zdolność logicznego myślenia, a także działa przeciwdepresyjnie. Ze względu na tak dużą ilość zdrowotnych walorów fasoli, warto wzbogacać nią codzienną dietę. Marka Happy Frucht oferuje tradycyjną białą fasolę, fasolę białą w pomidorach, jak również, coraz bardziej popularną na polskich stołach, fasolę czerwoną. Wystarczy otworzyć puszkę i dodać ją do dania, dzięki czemu stanie się ono bardziej urozmaicone zarówno smakowo, jak i kolorystycznie.
W odcieniach lata
Obok fasoli cennym źródłem wartości odżywczych są ciecierzyca i kukurydza. Ta pierwsza, znalazła uznanie w krajach basenu Morza Śródziemnego i Bliskiego Wschodu, ale staje się także coraz bardziej popularna nad Wisłą. Doceniana zwłaszcza za zawartość niezbędnych aminokwasów, które z powodzeniem zastępują białka zwierzęce, jest podstawowym składnikiem wielu dań kuchni wegetariańskiej. Jednak jej walory dostrzegą wszyscy, również miłośnicy mięsnych potraw.
Poza niezaprzeczalnymi atutami w postaci chociażby oryginalnego smaku, warto urozmaicić nią swoje menu z uwagi na właściwości zdrowotne. Ciecierzyca bowiem korzystnie wpływa na włosy, skórę i paznokcie, usprawnia trawienie, łagodzi bóle głowy i gardła. Dodatkowo, wzmacnia odporność oraz obniża poziom cholesterolu we krwi. Letni akcent potrawom, obok ciecierzycy, doda także kukurydza konserwowa marki Happy Frucht. Z powodzeniem można ją stosować jako dodatek do sałatek, mięs, ryb czy zup. Idealnie współgra z wszelkiego rodzaju surówkami i ryżem. Złocisty kolor, bez wątpienia kojarzący się z latem, to bogactwo potasu, miedzi, magnezu, żelaza, wapnia, sodu oraz cynku. Co istotne w kukurydzy występuje także bardzo rzadki barwnik roślinny – zeaksantyna, która pełni rolę przeciwutleniacza neutralizującego wolne rodniki.
Soczewica – królowa roślin strączkowych
Niezbędnym wręcz dodatkiem do codziennej diety powinna być także soczewica. Ta najzdrowsza roślina strączkowa znana i ceniona była już w czasach starożytnych ze względu na potężną dawkę składników odżywczych bardzo dobrze działających na organizm. W swoim składzie zawiera dużą ilość błonnika, który skutecznie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu oraz stabilizację cukru we krwi. Bogata jest także w kwas foliowy, fosfor, miedź, białko, żelazo, potas, witaminy B1 i B6. Z soczewicy np. marki Happy Frucht możemy przyrządzić wiele zdrowych potraw, uzyskując dania gorące, jak np. zupę z soczewicy z pomidorami bądź lekkie sałatki.
Produkty marki Happy Frucht takie jak: fasola biała, fasola czerwona, ciecierzyca, kukurydza konserwowa oraz soczewica bez wątpienia wzbogacą i zbilansują jesienno – zimową dietę. Pełne wartości odżywczych pozytywnie wpłyną na funkcjonowanie organizmu oraz pozwolą cieszyć się letnimi smakami przez cały rok.
Warzywa w puszkach marki Happy Frucht
Fasola czerwona Kidney
Opakowania: 400 g
Cena brutto: 2,85 zł
Fasola biała
Opakowania: 400 g
Cena brutto: 2,45 zł
Fasola biała w pomidorach
Opakowania: 400 g
Cena brutto: 2,45 zł
Soczewica
Opakowania: 400 g
Cena brutto: 2,45 zł
Ciecierzyca
Opakowania: 400 g
Cena brutto: 2,45 zł
Bób
Opakowania: 400 g
Cena brutto: 2,45 zł
Kukurydza konserwowa
Opakowania 400 g
Cena brutto: 2,45 zł