Czytelnia

Omlet z pieczarkami koktajlowymi

Wtorek, 23 września 2014 Autor: Maja Święcka,
Składniki dla 4 osób: • 8 jajek • 1 słoiczek pieczarek koktajlowych Firma Bracia Urbanek • sól, pieprz • 3-4 łyżki mąki pszennej • masło
Przygotowanie. Jajka rozbełtujemy ze szczyptą soli, pieprzem oraz mąką a następnie mieszamy z odsączoną mieszanką warzywną. Wylewamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem i smażymy początkowo na dużym a następnie na małym ogniu do momentu, aż nabierze złotego koloru. Delikatnie kroimy na 4 części i wykładamy na talerze przy pomocy szpachelki do ciasta. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy na stół.
 
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

tagi: omlet , pieczarki koktajlowe , Urbanek ,