Przygotowanie. Jajka mieszamy z odsączoną sałatką naddunajską i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Zmniejszamy ogień i smażymy do do momentu, aż nabierze złotego koloru (tylko z jednej strony !). Delikatnie kroimy na 4 części i wykładamy na talerze przy pomocy szpachelki do ciasta. Dekorujemy natką pietruszki.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
tagi: omlet , sałatka naddunajska , Urbanek ,
W kwietniu ceny w sklepach wzrosły rdr. średnio o 5,6%, czyli...
Grupa Eurocash w pierwszym kwartale 2025 r. wypracowała 6,9...
W I kw. 2025 r. stwierdzono 9,3 tys. przestępstw kradzieży w...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...