Czytelnia

Omlet z sałatką naddunajską

Wtorek, 23 września 2014 Autor: Maja Święcka,
Składniki dla 4 osób: • 8 jajek • 1 mały słoik sałatki naddunajskiej Firma Bracia Urbanek • sól, pieprz • 3-4 łyżki mąki pszennej • masło • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie. Jajka mieszamy z odsączoną sałatką naddunajską i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Zmniejszamy ogień i smażymy do  do momentu, aż nabierze złotego koloru (tylko z jednej strony !). Delikatnie kroimy na 4 części i wykładamy na talerze przy pomocy szpachelki do ciasta. Dekorujemy natką pietruszki.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

tagi: omlet , sałatka naddunajska , Urbanek ,