Nowości

Już są – odmienione Kabanoski od Henryka Kani

Czwartek, 07 sierpnia 2014 Autor: Monika Książek ,
Coś smacznego, do zjedzenia na szybko w każdym miejscu i o każdej porze dnia? Odpowiedź jest jedna, a nawet sześć, bo w tylu wersjach smakowych dostępne są odmienione Kabanoski od Henryka Kani.

Kabanoski to świetna przekąska między głównymi posiłkami, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Małe opakowania zmieszczą się wszędzie i są doskonałym sposobem na zaspokojenie nagłego ataku głodu. Wśród sześciu propozycji znajdą coś dla siebie zarówno fani klasyki (kabanosy z wołowiną, drobiem, bekonowe, classic), jak i zwolennicy dodatków (kabanosy paprykowe i orzechowe). Cała linia została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa, dzięki temu Kabanoski są smaczne i zdrowe. Nie zawierają również glutaminianu sodu.

Do tej pory produkt znany był pod nazwą Polskie Smaki, od połowy lipca dostępny będzie  jako  Kabanoski.   Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A., jeden z największych producentów wyrobów wędliniarskich w Polsce, postanowił odświeżyć wizerunek kabanosów, dostosowując ich wygląd do najnowszych trendów i upodobań klientów. Oprócz nazwy, zmieniona została szata graficzna opakowań oraz pojawiły się nowe warianty smakowe. Na froncie opakowania umieszczono oznaczniki GDA oraz informację o braku glutaminianu sodu w produkcie. Na białym tle etykiety, bardziej czytelne stały się również wyróżniki i piktogramy smakowe.

Cała linia została przygotowana zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dzięki zastosowaniu wysoko-barierowej technologii opakowania, kabanosy zachowują świeżość bez konieczności przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Kabanoski dostępne są w największych sieciach super i hipermarketów oraz dyskontach. W ramach nowej linii pojawiły się następujące warianty:

classic

o smaku bekonu

paprykowe

orzechowe

z kurczakiem

z wołowiną

Kabanoski, masa netto 45 g. Cena od 2,69 do 3,99 zł. 

tagi: kabanoski , Henryk Kania , kabanosy ,