Nowości

Pieprz marki Cykoria

Poniedziałek, 28 lipca 2014 Autor: Maja Święcka,
Pieprz to krzew pnący, rosnący na Wybrzeżu Indii (Malabar), w Wietnamie, na Sumatrze, na Jawie i Filipinach. Jest jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie o szerokim spektrum zastosowania, którego piekący smak pochodzi od zawartej w nim piperyny. Pieprzu używa się przede wszystkim do przyprawiania zup, bulionów, sosów, wędlin, mięs, serów smakowych np. topionych, surówek, sałatek, warzyw, jaj itp.
Cykoria S.A. posiada w swoim asortymencie pieprz czarny – o intensywnym smaku i aromacie, bardziej delikatny w smaku – pieprz biały oraz pieprz ziołowy, będący mieszanką przypraw m.in. kolendry, kminku, papryki i majeranku.
 
Cena: od 1,1 zł
 
Dostępne formy: ziarna lub produkt zmielony. Dostępne rodzaje: pieprz biały, pieprz czarny, pieprz ziołowy.
 
Producent: www.cykoria.com.pl

tagi: pieprz , Cykoria , przyprawa ,