Czytelnia

Rolada z serkiem

Poniedziałek, 23 czerwca 2014 Autor: Maja Święcka,
Rolada faszerowana serkiem topionym.
Składniki:
•    200g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, z kurczakiem wędzonym, z borowikami)
•    100g sera żółtego
•    400g filetów z kurczaka
•    200g polędwicy wołowej
•    przyprawy: sól, pieprz i papryka słodka

Przygotowanie:

Filet z kurczaka oraz polędwicę rozbić na duże cienkie kotlety i przyprawić. Położyć polędwicę na filet z kurczaka i posmarować ją serkiem topionym. Na górę położyć plaster sera żółtego. Całość zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu pokroić mięso na trzy równej wielkości rolady. Podawać z przysmażonymi  ziemniakami.

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

tagi: Sertop , ser , serek , topiony ,