Czytelnia

Faszerowane pomidory

Poniedziałek, 23 czerwca 2014 Autor: Maja Święcka,
Faszerowane pomidory z wyśmienitym serkiem topionym.
Składniki:
•    6 szt średniej wielkości pomidorów
•    200g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, z pomidorami, tylżycki, z pieczarkami, z papryką, ze szczypiorkiem z szynką)
•    2 ugotowane jajka
•    100g szynki lub innej wędliny
•    Szczypiorek
 
Przygotowanie:
 
Ściąć wierzchy pomidorów. Wydrążyć miąższ. Utrzeć serek topiony, dodać pokrojone jajka, szczypiorek, wędlinę. Napełnić pomidory, przykryć ściętymi wierzchami. Podawać na liściach sałaty.
 
Więcej przepisów na www.sertop.pl

tagi: Sertop , ser , serek , topiony ,