Czytelnia

Faszerowane jajka

Poniedziałek, 23 czerwca 2014 Autor: Maja Święcka,
Faszerowane jajka z dodatkiem prawdziwego serka topionego
Składniki:
•    100g serka topionego firmy SERTOP ( np. złoty ementaler, holenderski, tylżycki, gouda)
•    6 ugotowanych na twardo jajek
•    30g filetu z wędzonej makreli
•    cebula
•    szczypiorek
•    ogórek kiszony
•    sałata

Przygotowanie:
 
Utrzeć serek topiony. Jajka przekroić wzdłuż i wydrążyć żółtka. Żółtka, wędzoną makrelę, pokrojoną cebulkę, ogórek i szczypiorek wymieszać z utartym serkiem. Przygotowanym farszem napełnić połówki wydrążonych jajek, posypać szczypiorkiem i udekorować. Ułożyć na talerzu przybranym zieloną sałatą.
 
Więcej przepisów na: www.sertop.pl

tagi: Sertop , ser , serek , topiony ,