Czytelnia

Faszerowane bagietki

Poniedziałek, 23 czerwca 2014 Autor: Maja Święcka,
Faszerowane bagietki z prawdziwym serkiem topionym.
Składniki:
•    100g prawdziwego serka topionego firmy SERTOP (dowolny smak np. złoty ementaler, z papryką lub ze szczypiorkiem)
•    1-2 gotowane jajka
•    Dowolna wędlina
•    ogórki konserwowe, papryka, szczypiorek
•    przyprawy (sól, pieprz)
•    1 bagietka
•    sałata

Przygotowanie:
Utrzeć serek topiony, dodać jajka pokrojone w kostkę, wędlinę i warzywa pokrojone w słupki.

Kawałki bagietki wydrążyć i następnie napełnić farszem. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić dobrze w lodówce. Schłodzoną bagietkę pokroić w plastry i podawać na talerzu przybranym sałatą.
 
Więcej przepisów na: www.sertop.pl

tagi: Sertop , ser , serek , topiony ,